سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انتظار 14
   مشخصات مدیر وبلاگ
 
  مجتبی احمدنژاد[27]
 

دوست دارم خوب‏ترین باشم

    آمارو اطلاعات

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 5
کل بازدید : 350661
کل یادداشتها ها : 64

   موسیقی

نوشته شده در تاریخ 87/4/12 ساعت 6:40 ع توسط مجتبی احمدنژاد


این الرجبیون

اولین شب جمعه از ماه عظیم رجب را لیلة الرغائب گویند که شبی با ارزش و با عظمت است و از دو جهت دارای اهمیت است :

1. از این جهت که اصولاّ شب جمعه، خود دارای ویژگی و ارزش خاصی است و اعمال عبادی فراوانی در آن وارد شده و زمان عبادت و مناجات و عرض حاجات با قاضی الحاجات است

2. ماه رجب اولین ماه از ماه های حرام (ماه های حرام عبارتند از: رجب، ذی القعده، ذی الحجه، محرم) و ماه خدا و هنگام عبادت و دعا و استغفار است و رحمت الهی در این ماه در حال ریزش و نزول است به همین جهت این ماه را رجب الاصب گویند، چون"صب" به معنای رختن است. پس لیلة الرغائب شرافت و ارزش شب جمعه و ماه رجب هر دو را در خود جمع نموده پس ارزشی دو چندان دارد. کلمة "رغائب" جمع "رغیبه" به معنای چیزی که مورد رغبت و میل است و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان می باشند.

رجب`، ماه خداست؛ ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری برای آن ذکر شده است. پیامبراکرم صلوات الله علیه فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، مستوجب خشنودی خدا می شود و غضب الهی از او دور می گردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود. اعمال ماه های رجب و شعبان، جهت آماده ساختن روح برای شرکت در میهمانی ماه مبارک رمضان می باشد. برای درک عظمت ماه رمضان باید از قبل خود را آماده نمائیم

پیامبراکرم(ص) فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است.

در این شب ملائک بر زمین نزول می کنند. برای این شب عملی از رسول خدا صلی الله علیه و آله ذکر شده است که فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:

روز پنج شنبه اول آن ماه - در صورت امکان و بلا مانع بودن- روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد. بین نماز مغرب و عشاءدوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر` اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله` گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر` سبوح قدوس رب الملائکه والروح` گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر` رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم` گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.

پیامبراکرم صلوات الله علیه در فضیلت این نماز می فرماید: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می فرستد. پس او به آن فرد می گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت می پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده ام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیده ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیده ام. آن زیباروی پاسخ می دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.



  



نوشته شده در تاریخ 87/4/4 ساعت 8:34 ع توسط مجتبی احمدنژاد


لولا فاطمه لما خلقتکما

فاطمه فاطمه است یعنی چه؟

هر گاه بخواهند کسی یا چیزی را ستایش یا نکوهش کنند, معمولاً آن را تشبیه به کس یا چیزی می کنند که آخرین مرحله کمال یا نقص را طی کرده است , مثلاً می گویند: حضرت زینب (س) در نطق و بیان مثل پدر بزرگوارش علی بن ابی طالب (ع) بود, یا فلانی در قساوت قلب مثل شمر بن ذی الجوشن است, ولی اگر تمام مراحل کمال یا نقص را طی کرده باشد, می گویند: چه بگویی در حق فلانی ؟ نمی شود او را به کسی تشبیه کرد. خودش است. مثلاً خداوند متعال کمال مطلق است و هیچ چیزی مانند او نیست (لیس کمثله شیء و هو السیمع البصیر);(1) بهترین تعبیر این است که گفته شود خداوند, خدا است.

با توجه به مطالب فوق, گوینده (مرحوم دکتر علی شریعتی ) می خواهد بگوید: حضرت فاطمه زهرا(س) در عبادت و عرفان و حلم و صبر و بردباری و زهد و تقوا و در همه صفات کمالیه, به قدری پیشرفته و تکامل یافته است که نمی شود او را به کسی تشبیه نمود و همانند ساخت و تنها باید گفت : فاطمه فاطمه است. به تعبیر دیگر گوینده می­خواهد بگوید: اگر بگوییم زهرا دختر رسول اللّه (ص) است, همسر علی بن ابیطالب است, مادر حسنین و زینبین و..., حق فاطمه ادا نشده است. تنها تعبیری که می تواند عظمت و جلالت او را بازگو کند, این است که بگوییم فاطمه فاطمه است.

پی نوشت ها:

 1. شوری (42) آیه 11.



  





طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ