بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 3
کل بازدید : 351669
کل یادداشتها ها : 64
در مورد زیارت عاشورا و فوائدآن.
بحث سند:
شیخ طوسی با سه سند این زیارت شریفه را نقل مینماید 1 - عقبه ابن خالد از امام باقرعلیهالسلام 2 - صفوان بن مهران از امام صادقعلیهالسلام از پدرانش از پیامبرعلیهالسلام و جبرئیل و سرانجام از خدای تعالی 3 - علقمه بن محمد حضرمی از امام باقرعلیهالسلام. بیشتر رجال (راویان) این سه سند مورد تأیید علماء علم رجال میباشند و لذا سند آن مورد قبول مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، شیخ طوسی است و میتوان گفت این زیارت شریفه از دو یا سه نفر از معصومین نقل شده است.
این زیارت امروزه به زیارت عاشورا شهرت یافته است و خواندن آن در همه اوقات و هر روز دارای فوائد و برکات زیادی است. این زیارت تجدید عهد همه روزه پیروان حسین بن علیعلیهمالسلام با مولای خویش است که همراه با تولّی و تبری است و خط فکری زائر را در برابر دوستان و دشمنان اسلام و اهل بیتعلیهمالسلام ترسیم میکند و اعلام همبستگی با موافقان راه حسینعلیهالسلام و اعلان جنگ و مبارزه با دشمنان حق است تا عشق در وی به جهاد بیرونی بیانجامد.(1)
فوائد این زیارت به دو دسته فوائد دنیوی و اخروی قابل تقسیم است.
فوائد دنیوی:
بعضی انسانهای بزرگ در اثر تمسک به این زیارت و با نذر چهل زیارت عاشورا، به حوائج شخصی یا عمومی خود دست یافتهاند؛ مانند مرحوم آیت الله نجفی قوچانی و مرحوم آیت الله فشارکی (رهما) که میتوانید با رجوع به کتابهای آنها اطلاعات بیشتری کسب نمایید.(2) در احوالات سید رشتی نیز آمده است که هنگام تشرف به خدمت حضرت ولی عصر، ایشان به سه چیز تأکید نمودند: 1 - نماز شب 2 - زیارت جامعه 3 - زیارت عاشورا.
و از دیگر فوائد دنیوی آن، جنبه تربیت، ایجاد حسن حقیقتجویئی، شهادتطلبی و دشمن ستیزی را میتوان نام برد.
فوائد اخروی:
در این باب، روایات زیادی از ائمهعلیهمالسلام نقل شده که به چند مورد از آن اشاره میکنیم:
1 - امام صادقعلیهالسلام فرمود: خداوند سوگند یاد کرده که زیارت زائری که این زیارت را تلاوت نماید را بپذیرد و نیازمندیهایش را برآورده سازد و او را از آتش جهنم برهاند و در بهشت برین جای دهد و همچنین حق شفاعت و دستگیری کردن از دیگران را به وی عطا نماید.(3)
2 - امام باقر در ثواب این زیارت فرمودند:
به تحقیق این دعا دعایی است که ملائکه آن را میخوانند و خداوند در قبال آن برای تو صد هزار هزار درجه مینویسد و مثل کسی خواهی بود که با امام حسین شهید شده باشد... و نوشته شود برای تو ثواب زیارت هر پیغمبری و رسولی و ثواب زیارت هر که زیارت کرده حسینعلیهالسلام را از روزی که شهید شده است.(4)
پی نوشت ها:
1.جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص 207.
2.سیاحت شرق، ص 204. الکلام یجرّ الکلام، احمد زنجانی ج 1، ص 54، داستانهای شگفت آیت الله دستغیب، ص 399.
3. مصباح المتهجد.
4. مفاتیح، قبل از زیارت عاشورا.